Hovězí maso po nigerijsku

Recept na hovězí maso v tomatovo-paprikové omáčce chutí velmi podobný indické kuchyni.


0.00x
60 min

Ingredience

6 stroužkůčesnek
150 mlolej
1 lžičkasůl
5 ksrajčata
0.5 hrnkuvoda
200 grajčatový protlak
2 kschilli paprička
2 ksbobkový list
1 lžičkamletý pepř
1 lžičkakari koření
2 ksčervená paprika
750 ghovězí maso
2 kostkyhovězí bujon
1 ksčervená cibule
1 lžičkamletá sladká paprika
1 lžičkadrcený rozmarýn

Postup přípravy

Hovězí maso (flank steak - bok) nakrájíme na nudličky či kostky.

Dále si připravíme směs na omáčku. Rajčata, papriky, 1/2 červené cibule a chilli papričky nakrájíme na malé díly, vše vložíme do mixeru. Dále přidáme česnek, protlak, 1 lžičku soli a pepře, půl hrnku vody a mixer uzavřeme a spustíme. Směs bude poměrně ostrá, je možné papričky vynechat, ale už to nebude ono. Pokud nejsou papričky, stačí sušené chilli. Mixujeme do úplného rozmixování všech surovin. Poté necháme bokem a připravíme maso.

Na pánev nalijeme olej a necháme rozpálit. Poté přidáme poslední rajče nakrájené na kostičky, druhou polovinu cibule nakrájenou na půlměsíce, osolíme, opepříme, přidáme maso, rozmarýn, sladkou papriku, kari a 2 kostky bujonu. Jakmile je maso osmažené a bujon rozpuštěný, přidáme rozmixovanou směs, bobkový list a vše promícháme. Pod pokličkou necháme dusit 20 minut. V případě, že maso není měkké, dobu prodloužíme. Po dosažení požadované měkkosti masa odstraníme bobkové listy.

Hovězí po nigerijsku podáváme nejlépe s rýží.
user-icon

autor Lukáš


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí maso po nigerijsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní