Indiánky

Původně jsem pekla jako vánoční cukroví, ale nějak se to chytlo a můžu dělat stále dokola a pořád je jich málo.


4.4148x
60 min
11×

Ingredience

voda
3 ksbílek
27 gcukr krystal
0.5 hrnkucukr krystal
0.3 lžičkykyselina citronová
3 lžícepikantní marmeláda
0.5 lžičkypotravinářské barvivo
1 balíčekvelké dětské piškoty

poleva

100 gčokoláda na vaření
50 gztužený tuk

Postup přípravy

V hrníčku rozmícháme trošku barviva a kyseliny citronové ve trošičce vody, vlijeme do mísy, spolu s bílky, cukrem a marmeládou. A důkladně ušleháme. Nebojte se dát opravdu všechno najednou do mísy, ušlehá se to!

V kastrůlku si svaříme cukr s vodou. Do kastrůlku nejdřív vsypu cukr a zaliji vodou tak, aby byla jen kousek nad cukr, tzv na nit. Když do rozvaru namočíme vidličku a vyndáme, táhnou se od ní jakoby nitky. Rozvar opatrně po troškách důkladně zašleháváme do sněhu.

Sněhovou hmotu stříkáme na piškoty, které si šikulky určitě samy doma upečou. Osobně používám na piškoty kupované v tescu, mají tam jednou tak veliké než klasické.

Základ indiánků dáme do lednice vychladit a ztuhnout. Pak indiánky namáčíme do čokoládové polevy.
user-icon

autor 1EPE


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Indiánky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká