Bílkové špičky

Cukroví z bílkového sněhu, které trochu připomíná indiánky.


4.818x
60 min
3×

Postup přípravy

Jako podklad použijeme kolečka vykrajovaná z oříškového těsta (podle receptu
Oříškové těsto), ale můžeme použít i těsto linecké nebo obyčejné piškoty, případně kakaové.

Z bílků a půlky krupicového cukru vymícháme hustou pěnu, kterou vložíme do horké vodní lázně a společně se zbytkem cukru a pár kapkami šťávy z citronu vyšleháme v tuhou bílkovou hmotu.

Upečená oříšková kolečka nebo piškoty rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a bílkovou hmotu vložíme do cukrářského sáčku. Na každý piškot či kolečko stříkneme bílkovou hmotu do tvaru špičky.

Bílkové špičky vložíme do trouby vyhřáté na 50 °C a 30 minut sušíme. Po upečení je necháme vychladnout. Podle fantazie můžeme bílkové špičky dozdobit rozpuštěnou čokoládou. Už necháme jen zatuhnout.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bílkové špičky

Zpět na recept