Mini indiánci

Milujete indiánky v cukrárně? Můžete si je klidně udělat sami doma, je to snadné.


4.427x
60 min
2×

Postup přípravy

Nejprve si připravíme krém z bílků a cukru - na 1 bílek dáme 50g moučkového cukru a ve vodní lázni šleháme hladký bílý sníh až do úplné hustoty. Pro lepší tuhost přidáváme špetku soli, ale opravdu jen trochu.

Než sníh zchladne, rozpustíme si čokoládu a tuk. Máte-li raději sladší polevu, přidáme podle chuti cukr a také tuk. Poleva musí být tak hustá, aby stékala, ale po polití indiánků nesmí prosvítat bílý sníh.

Pak si na tác rozestavíme dětské piškoty a pomocí cukrářského pytlíku naplněného našim vychladlým krémem vytváříme nad sebou 3 kopečky podle velikosti piškotu. Přesně tak, jak vypadají velcí indiánci v cukrárně.

Co nejdříve po nastříkání indiánků je poléváme čokoládovou polevou a hned po jejich oschnutí můžeme podávat.

Doporučení: Po polévání indiánky odkládejte na pečící papír a ještě lépe je nejdříve nechte odkapat na nějaké mřížce. Jinak se vám přilepí k podkladu a nepůjdou odtrhnout, aniž byste si je nepoškodili.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mini indiánci

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.