Mini indiánci

Milujete indiánky v cukrárně? Můžete si je klidně udělat sami doma, je to snadné.


4.427x
60 min
2×

Postup přípravy

Nejprve si připravíme krém z bílků a cukru - na 1 bílek dáme 50g moučkového cukru a ve vodní lázni šleháme hladký bílý sníh až do úplné hustoty. Pro lepší tuhost přidáváme špetku soli, ale opravdu jen trochu. Než sníh zchladne, rozpustíme si čokoládu a tuk. Máte-li raději sladší polevu, přidáme podle chuti cukr a také tuk. Poleva musí být tak hustá, aby stékala, ale po polití indiánků nesmí prosvítat bílý sníh. Pak si na tác rozestavíme dětské piškoty a pomocí cukrářského pytlíku naplněného našim vychladlým krémem vytváříme nad sebou 3 kopečky podle velikosti piškotu. Přesně tak, jak vypadají velcí indiánci v cukrárně. Co nejdříve po nastříkání indiánků je poléváme čokoládovou polevou a hned po jejich oschnutí můžeme podávat. Doporučení: Po polévání indiánky odkládejte na pečící papír a ještě lépe je nejdříve nechte odkapat na nějaké mřížce. Jinak se vám přilepí k podkladu a nepůjdou odtrhnout, aniž byste si je nepoškodili.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Mini indiánci

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena