Hustá květáková polévka s vejci a brambory

Hustá květáková polévka, která zasytí.


4.6299x
45 min
100×

Postup přípravy

Květák rozebereme a na růžice a dáme vařit do osolené vody do skoro měkká. V hrnci si připravíme z mouky a másla jíšku, kterou zalijeme vodou a vývarem z květáku. Pak našleháme, přidáme brambory, kmín, podle potřeby dolijeme vodou a vaříme brambory do skoro měkká. Přidáme květák a zalijeme mlékem a povaříme a zašleháme vejce. Květákovou polévku ochutíme muškátovým oříškem, petrželovou natí, solí, pepřem a necháme krátce projít varem.


Zobrazit další recepty pro květákové polévky?


Květák nemusí být nudnou surovinou: Vyzkoušejte 8 rychlých receptů


Rychlé a levné recepty z květáku, kterým neodoláte. Dozlatova osmažený, zapékaný v bešamelu, květák marinovaný či v podobě karbanátků. Který recept si oblíbíte vy?


Květák


Chutně připravený květák? Zkuste tyhle květákové karbanátky!


Květákové karbanátky jsou levné, ale přitom velmi chutné a vděčné. Dnes vám jejich přípravu ukážeme krok za krokem, takže je zvládne opravdu každý.


Chutně

user-icon

autor spider-rio


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hustá květáková polévka s vejci a brambory

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká