Hustá květáková polévka se smetanou

Hustá zeleninová polévka zjemněná smetanou.


3.6171x
25 min
17×

Postup přípravy

Zeleninu očistíme. Květák rozebereme na růžičky, mrkev nakrájíme na kolečka, kousek celeru nastrouháme. Litr vody přivedeme k varu. Vložíme do něj připravenou zeleninu, kostky bujonu a povaříme doměkka.

Cibuli oloupeme, nasekáme a v druhém hrnci ji na másle necháme zesklovatět. Vsypeme kari koření, mouku a krátce je opražíme. Poté za stálého míchání přilijeme zeleninu i s vývarem, opepříme a povaříme.

Trochu zeleniny odebereme stranou a zbytek polévky rozmixujeme tyčovým mixérem. Nakonec květákovou polévku zjemníme smetanou. Zbylou zeleninu vložíme zpět.

Hustou květákovou polévku podáváme teplou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hustá květáková polévka se smetanou

Zpět na recept