Jemná květáková polévka

Brambory a květák jsou hlavními ingrediencemi této jemné polévky.


4.542x
60 min
8×

Postup přípravy

Najemno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme nadrobno nakrájený květák a nadrobno nakrájené brambory. Vše společně orestujeme.

Po orestování přilijeme vodu (asi 1 hrnek) a necháme vařit, dokud nebudou brambory i růžičky květáku měkké. Poté přidáme 2 špetky podravky, 2 špetky soli a masox.

Ke květákové polévce přidáme vodu a vše ještě provaříme a přisolíme podle chuti.

Jemnou květákovou polévku můžeme podávat se lžící kysané smetany nebo šlehačky, která polévku zjemní. V tomto množství vyjde polévka asi na 3 porce.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemná květáková polévka

Zpět na recept