Husa v zelí

Další recept od vinařů. Tentokrát výtečná husa pečená ve vinném zelí.


3.281x
120 min

Postup přípravy

Husu očistíme, zbavíme drůbků, osolíme, pokmínujeme a pečeme na sádle doměkka. Bůček uvaříme doměkka.

Mezitím pokrájíme zelí na nudličky, propláchneme, dáme do hrnce, zalijeme vínem a vodou, okmínujeme, osolíme a přidáme nakrájenou cibuli. Vše uvaříme doměkka.

Zatím si oloupeme a očistíme jablka a nakrájíme je nadrobno. Vařený bůček nakrájíme na kostky. Uvařené zelí smícháme s bůčkem a jablky. Vše smícháme se šťávou z husy.

Do pekáče dáme rozporcovanou husu, navrch rozložíme připravené zelí a v troubě mírně zapečeme.

Husu v zelí podáváme s bramborovým knedlíkem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Husa v zelí

Zpět na recept