Co s výpekem? Připravíme tzv. rezatý sos: Zbylou tekutinu z pečené husy (tzn. zbylé sádlo a výpek) svaříme alespoň na polovinu, na vrchu se oddělí sádlo a dole zůstane svařený výpek. Sádlo opatrně slijeme a do výpeku přidáme trošku jíšky, orestujeme. Pak výpek zalijeme asi 2 dl studené vody a mícháme, dokud se tekutiny nespojí v jednu silnou omáčku, kterou přecedíme a podáváme k huse v šouletu. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!
Svatomartinská husa: Jak ji péct, aby byl výsledek perfektní?
Dobře upečená husa není vůbec složitá záležitost. Pečení má však jedno důležité pravidlo, které se nevyplatí obcházet. Husa by se měla péct tak dlouho, aby se z ní vypeklo co nejvíce sádla. Ale ne zase příliš dlouho, aby se nevysušila. na co se zaměřit, aby svatomartinská husa byla dokonalou ozdobou sváteční tabule i nazapomenutelnou pochoutkou?
Autor:Zdeněk Pohlreich



Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena