Husa po staročesku

Husička zapečená a jablíčky a s bramborem


2.91557x
75 min

Postup přípravy

Husu očistíme a naporcujeme. Jednotlivé porce osolíme a okmínujeme. Cibule očistíme a nakrájíme nadrobno. Pekáček vymastíme. Vložíme do něj porce husy a posypeme cibulí. Lehce podlijeme vodou. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova a téměř doměkka. Zelí zbavíme vrchních listů, očistíme a nakrájíme na nudličky, které spaříme. Jablko a brambory oloupeme a nastrouháme. Vše smícháme. Téměř upečené porce husy překryjeme jablečnou směsí. Pokapeme octem a dopečeme. Podáváme s pečenou nádivkou.
user-icon

autor 59

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Husa po staročesku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena