Husa plněná jablky po dánsku

Tak takhle slaví Vánoce v Dánsku. Husa je naplněná kaštany, jablky a mandličkami, zelíčko s brusinkami je taky dobrota!


3.01583x
0

Postup přípravy

Omytou a osušenou husu nasolíme a opepříme. Kaštany necháme okapat a nasekáme je nadrobno. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na kousky. Mandle orestujeme, majoránku posekáme a vše promícháme. Směsí naplníme husu a otvor zašijeme nebo uzavřeme špejlemi. Husu pečeme za částečného podlévání asi 3 hodiny dozlatova. Mezitím pokrájíme zelí a dáme je na cibuli osmaženou na másle. Přidáme koření, sůl, ocet, cukr a brusinky. Zalijeme vodou a dusíme doměkka. Vypečenou šťávu smícháme se šlehačkou, přidáme jíšku, trochu vody a povaříme. Husu podáváme obloženou zelím.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Husa plněná jablky po dánsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Dánská
K příležitosti
Vánoční recepty