Hrušky s vanilkovým krémem

Moučník z hrušek macerovaných v červeném víně podáváme s vanilkovým krémem a sušenkou.


4.518x
45 min

Postup přípravy

Z omytého pomeranče vymačkáme šťávu. Hrušky omyjeme, rozkrojíme na čtvrtky a zbavíme jádřinců. Vložíme je do marinády a necháme macerovat přes noc.

Marináda: Smícháme červené víno s pomerančovou šťávou, třtinovým cukrem a okořeníme hřebíčkem.

Z pudinkového prášku, mléka a cukru uvaříme podle návodu na obalu hustý pudink, který necháme vychladnout.
Máslo utřeme s cukrem do pěny a postupně vmícháváme uvařený pudink. Krém zlehčíme zakysanou smetanou.

Hrušky vyjmeme z marinády, necháme okapat a nakrájíme na plátky.

Do vychlazených misek nebo pohárů rozdělíme vanilkový krém, který poklademe hruškami, a podle chuti zakápneme vinnou marinádou.

Hrušky s vanilkovým krémem podáváme s oplatkou nebo sušenkou.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hrušky s vanilkovým krémem

Zpět na recept