Kuskus připravíme podle návodu na obalu s tím, že do tekutiny přidáme olej, sůl a kurkumu. Hrušky oloupeme, rozkrojíme na poloviny a zbavíme jádřinců. Řádně omytý citron nakrájíme na plátky a zbavíme pecek. Granátové jablko rozkrojíme a sladká zrnka přendáme do misky. Nakrájený citron vložíme do kastrůlku, přidáme cukr a skořici, vše podlijeme červeným vínem a necháme přejít varem. Pak do svařeného vína vložíme hrušky, zvolna je povaříme do poloměkka a necháme vychladnout. Vychladlý a ochucený kuskus promícháme se zrnky a šťávou z granátového jablka.Kuskus rozdělíme do misek na porce. Kuskus poklademe hruškou, zakapeme podle chuti zredukovanou šťávou a podáváme.
Koncem prázdnin přichází období dozrávání hrušek. Toto lahodné ovoce znali již staří Římané a k nám přišlo z Východu. Hruška je dosti podceňovaným ovocem, ale zaslouží si své místo v našem jídelníčku.

Videorecept: Vláčné hruškové lívance podle Anny
Zkoušeli jste do lívancového těsta přidat kousky čerstvého ovoce? Pokud ne, tak určitě zkuste a třeba rovnou tyto hruškové lívance! Díky hruškám jsou lívance krásně vláčné a mají příjemnou chuť po perníku.

Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena