Hrušky s gorgonzolou

Jednoduchý recept z tradičního italského sýru. Tato pochoutka je vhodná na oslavy a pojídá se s silným bílým vínem.


3.0296x
30 min

Postup přípravy

Hrušky omyjeme, oloupeme a rozpůlíme. Opatrně z nich vyřízneme nebo vydlabeme jadřince. Vydlabeme také trochu dužniny.



Vydlabané hrušky ihned celé pokapeme šťávou z citronu. Aby nezčernaly. Vlašské ořechy nasekáme najemno a vložíme do misky a obalíme v nich spodní část hrušek.



Máslo necháme trochu změknout. Gorgonzolu vidličkou rozmačkáme, přidáme k máslu a vyšleháme do jemného sýrového krému.

Pomocí cukrářského sáčku nebo jiného zdobítka jej nastříkáme do vydlabaných hrušek.

Každou hrušku ozdobíme třešní nebo kouskem jiného ovoce. Společně je pak dáme vychladit a podáváme.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hrušky s gorgonzolou

Zpět na recept