Vaření.czReceptyHrušky plněné sýrovým krémem

Hrušky plněné sýrovým krémem

Výborný předkrm z máslových hrušek plněných směsí sýrů rikota a niva s vlašskými ořechy.


4.821x
45 min
2×

Ingredience

100 gniva
40 gvlašské ořechy
3 ksměkké vyzrálé hrušky
4-6 lžiczakysaná smetna
150 grikota

podle chuti

sůl
citronová šťáva
mletý černý pepř

na ozdobu

6 ksvlašské jádro

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme sýrový krém. Sýr niva a vlašské ořechy nastrouháme najemno. Obě suroviny vložíme do mísy a promícháme se sýrem rikota, přidáme zakysanou smetanu a vše vyšleháme do hladka. Podle chuti lehce přisolíme a opepříme. Krém necháme rozležet v chladu alespoň 30 minut. Hrušky očistíme, rozkrojíme na poloviny a zbavíme jádřinců. Nyní vydlabeme asi 1/3 dužiny tak, aby z půlek hrušek vznikly mističky k plnění krémem. Dužinu nakrájíme na malé kousky, které použijeme na ozdobu. Takto připravené hrušky zakapeme citronovou šťávou, bohatě naplníme sýrovým krémem, poklademe nakrájenou dužinou a ozdobíme jádrem vlašského ořechu. Pro úspěch toho receptu je nutné použít měkké vyzrálé máslové hrušky, které plníme výbornou sýrovou směsí s ořechy.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hrušky plněné sýrovým krémem

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Recepty na svatbu

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena