Hrušky plněné sýrem

Udělejme si radost a připravme si tento chutný předkrm nebo dezert.


4.25x
35 min

Ingredience

1 kscitron
150 gniva
150 gmozzarella
4 kshruška
50 gnasekané ořechy

na obalení

med
50 gnasekané ořechy

podle potřeby

olej na vymazaní

na ozdobu

2 ksvětší švestka

Postup přípravy

Hrušky položíme, rozkrojíme v 1/4 shora a částečně vydlabeme. Dáváme pozor, abychom nepoškodili slupku, a aby se nám hruška nerozpadla! Hrušky pokapeme čerstvě vymačkanou citrovonou šťávou, aby nám nezhnědly. Odkrojenou část nakrájíme na drobné kostičky. Mozzarellu a nivu nakrájíme na kostičky a smícháme s kostičkami hrušek (není třeba dávat i vydlabanou část) a nadrobno sekanými ořechy. Špičku hrušky (můžeme i po obvodu) namočíme v medu a obalíme v oříšcích. Vydlabané důlky naplníme sýrovou směsí a hrušky vložíme do zapékací mísy vymazané olejem. Hrušky plněné sýrem pečeme v předehřáté troubě na 170 °C jen 5 minut. Poté dáme na sýrovou směs půlku švestky (blumy) na ozdobu a ještě necháme 10 minut dopéct.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hrušky plněné sýrem

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena