Hruškový závin

Nemáte troubu? I v remosce můžete upéct závin.


4.619x
45 min
1×

Postup přípravy

Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky nebo nahrubo nastrouháme. Listové těsto rozdělíme na dvě části a z každé vyválíme plát. Oba pláty posypeme strouhankou nebo strouhanými oplatky a rozdělíme na ně hrušky. Pokud jsou hrušky více vodnaté, podsypeme více. Hrušky pocukrujeme, kdo má rád, může i skořicovým cukrem. Hruškový závin svineme. Remosku vyložíme pečícím papírem a vložíme jeden stočený závin. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem, můžeme posypat dýňovými semínky a hruškový závin upečeme dozlatova. Stejně postupujeme i u druhého hruškového závinu.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hruškový závin

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena