Hruškovo-jablečný závin

Recept na šťavnatý závin s hruškami a jablkem. Příprava je delší, ale není náročná.


5.03x
75 min

Ingredience

náplň

5 lžiccukr
130 gmáslo
1 hrnečekstrouhanka
500 gjablko
2 lžícerozinky
2 lžíceořechy
1 lžícemletá skořice
500 ghruška wiliams

těsto

1 špetkasůl
1 lžícevejce
1 lžičkaocet
1 lžícesádlo
250 ghladká mouka
0.5 hrnečkuvlažná voda

na ozdobu

cukr moučka

Postup přípravy

Nejprve v míse rozšleháme celá vejce s vlažnou vodou, rozpuštěným sádlem, octem a solí. Po lžících přidáváme prosátou mouku a jakmile se těsto dobře spojí, přendáme ho na pomoučněný vál a zpracujeme kouli. Těsto nesmí lepit a musí být hladké.Těstovou kouli necháme alespoň 30 minut odpočinout na teplém místě. Jablka a hrušky oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na tenké plátky, nebo kostičky. Hrušky s jablkem podusíme se skořicí a cukrem do změknutí. Těsto rozdělíme na dvě části a každou rozválíme na tenkou placku. Těsta přendáme na pečicí papír, kterým si poté pomůžeme rolovat. Každé těsto pokapeme máslem a posypeme strouhankou. Naneseme na střed rozdělíme na ně hruškovou-jablečnou směs a posypeme strouhankou, rozinkami a nasekanými ořechy. Pomocí pečicího papíru záviny stočíme. Hruškovo-jablečné záviny pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C asi 40 minut. Občas potíráme záviny máslem. Poté necháme záviny vychladnout. Hruškovo-jablečné záviny po vychladnutí poprášíme cukrem, nakrájíme na plátky a podáváme k teplému šálku voňavého čaje.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hruškovo-jablečný závin

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena