Hruškové lívanečky

Recept na sladké a rychlé jídlo nejen pro děti.


5.011x
45 min
1×

Ingredience

1 špetkasůl
4 ksvejce
0.3 lmléko
0.5 balíčkuprášek do pečiva
100 gcukr krupice
500 ghrušky
250 ghrubá mouka
1 lžícecitronová šťáva

podle potřeby

olej
džem

Postup přípravy

Žloutky oddělíme od bílků. Hrušky oloupeme a nastrouháme na jemno. Z bílků ušleháme sníh.

Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, přilijeme mléko, přidáme strouhané hrušky, citronovou šťávu a mouku smíchanou s práškem do pečiva a sůl. Vše promícháme, aby se spojilo a nakonec zlehka přimícháme sníh z bílků.

V lívanečníku rozpálíme olej. Vlijeme vždy část těsta a smažíme lívance dozlatova.

Zlatavé hruškové lívance mažeme džemem nebo zdobíme podle chuti a fantazie.
user-icon

autor sylver


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hruškové lívanečky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká