Hruškové čatní

Výborné čatní pro ochucení a zvýraznění masa a zeleniny.


3.2178x
45 min

Postup přípravy

Hrušky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Zázvor oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Ve velkém kastrolu smícháme cukr s ovocným octem a přivedeme do varu. Přidáme hrušky a ostatní ingredience včetně prolisovaného česneku.

Vaříme zvolna asi jednu hodinu, dokud není směs zahuštěná. Ještě teplé čatní nalejeme do teplých sterilovaných sklenic a uzavřeme. Pokud nechceme čatní zavařovat do sklenic, vydrží čerstvé uložené v lednici asi 3 - 4 týdny.

Hruškové čatní nalezne využití jako ochucovadlo pro skopové, jehněčí nebo k šunce a nebo k sýru a sušence.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hruškové čatní

Zpět na recept