Hruškové pyré s vínem

Recept na moc dobré pyré z vyzrálých hrušek.


5.01x
30 min

Ingredience

0.5 kscitron
6 kshruška
150 mlbílé víno
1 kscelá skořice
30 gtřtinový cukr

Postup přípravy

Zralé větší hrušky omyjeme, rozpůlíme, vykrojíme jádřinec a zbytek nakrájíme na menší kousky. Z citronu vymačkáme šťávu. Hrušky nasypeme do kastrolku, přidáme citronovou šťávu, bílé víno, cukr a kousek celé skořice. Na mírném ohni hrušky doměkka podusíme. Poté vyjmeme skořici a hrušky rozmixujeme na pyré. Hruškové pyré s vínem podáváme teplé i studené. Výborně si rozumí s nejrůznějšími nákypy, palačinkami apod.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hruškové pyré s vínem

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena