Hrnková jogurtová buchta

Recept na rychlou buchtu bez vážení.


4.317x
45 min

Postup přípravy

V míse smícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva a dobře promícháme. Potom přidáme bílý jogurt, cukr, vejce a vše důkladně promícháme.

Těsto nalijeme do tukem vymazaného a moukou vysypaného menšího pekáče. Na těsto naklademe kousky ovoce nebo nakrájenou oloupanou rebarboru a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme asi 30 - 50 minut podle výšky těsta.

Pokud chceme připravit rebarborovou buchtu, je dobré nejdříve oloupanou a nakrájenou rebarboru spařit ve sladké vodě.

Hrnkovou jogurtovou buchtu po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako chutný vláčný moučník.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hrnková jogurtová buchta

Zpět na recept