-> Jak pomlít mák, když nemáme mlýnek
Jak připravit mák do koláčů aneb Zkuste nejlepší makové recepty
Mák je v české kuchyni oblíbenou surovinou, zejména v tradičních moučnících a dezertech. Nejčastěji se používá v podobě mletého máku, který je hlavní složkou makových náplní. Bez té by se neobešly makové buchty, makové koláče nebo makový závin. Mák skvěle ladí se švestkami a použít ho můžeme i přímo do těsta.
Vsaďte na hrníčky! Nejlepší hrnkové buchty a koláče upečete bleskovou rychlostí
Taky vás při vybírání receptů vždycky zaujmou ty hrnkové? Míru "hrnek" mají ji v oblibě nejen začátečníci, ale i zkušení kuchaři. Jak nejrychleji připravit těsto na koláč či buchtu? Když nemusíte vytahovat recept! Právě hrnky vám s tím pomůžou, dobře se totiž pamatují. Nakonec díky nim můžete zjistit, jaké poměry surovin fungují, a třeba se pustíte i do vlastních receptů!
Autor:Richard Novák



Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena