Hrníčkový borůvkový koláč

Recept na vláčný ovocný koláč s jednoduchou přípravou.


4.012x
60 min
3×

Postup přípravy

V míse smícháme mouku, cukr a změklé máslo. Prsty zpracujeme na drobenku. Ze směsi odebereme 1 hrnek na pozdější posypání borůvkového koláče.

Do zbytku drobenkové směsi přidáme rozklepnutá vejce, mléko, prášek do pečiva a vrchovaté lžíce bílého jogurtu. Vymícháme hladké těsto.

Těsto vlijeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech.

Těsto bohatě posypeme propláchnutými a okapanými borůvkami. Na závěr přijde odložená drobenka.

Borůvkový koláč pečeme zhruba 25 - 30 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.

Upečený hrníčkový borůvkový koláč necháme vychladnout, pak jej nakrájíme a podáváme jako sladké pohoštění.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hrníčkový borůvkový koláč

Zpět na recept