0.3 hrnku | olej | |
1 ks | vejce | |
1 hrneček | mléko | |
1 hrnek | cukr krupice | |
2 hrnky | polohrubá mouka | |
1 balíček | kypřicí prášek | |
3 lžíce | Granko | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
tuk na vymazání | ||
mouka na vysypání | ||
podle chuti | ||
1 lžička | perníkové koření |
Všechny suroviny odměříme a spojíme ručně dohromady, můžeme použít i tyčový mixér. Vznikne nám hladké tekuté těsto, které nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Hrníčkovou kakaovo-perníkovou buchtu dáme péct do trouby předehřáté na 150 °C a pečeme zhruba 15 - 20 minut. Hotový vychladlý moučník můžeme potřít polevou. Já jsem zvolila na potření čokoládovou polevu ze švestek, o které už jste určitě slyšeli. Hrníčková kakaovo-perníková buchta je však dobrá i samotná a bez polevy.
Sladké pečení na víkend: Perník s hruškami krok za krokem
Pojďte si s námi zkusit upéct oblíbený moučník trochu jinak. S hruškami chutná perník výborně a navíc hrušky pozitivně ovlivňují náladu a pocity pohody. Na tento recept nepotřebujete ani váhu, tak s radostí do toho!
TOP 14 receptů na hrníčkové moučníky
Nejlepší hrnkové recepty na buchty, koláče i bábovky - vše bez vážení, aby příprava byla co nejjednodušší.
Autor:madlen.
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena