Hrníčková bublanina s borůvkami

Jedná se o recept na rychlobuchtu, kterou si můžete udělat dle svých chutí.


4.7218x
45 min
25×

Postup přípravy

Do mísy si dáme dva hrnky polohrubé mouky, hrnek cukru, mléka, olej či tuk na pečení, vanilkový cukr, prášek do pečiva a vejce. Vše pořádně promícháme dohladka, pokud chcete udělat buchtu vláčnější, zamíchejte do těsta marmeládu.

Pekáč či plech s vysokým okrajem si vymažeme máslem, olejem či jiným tukem a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou, tak jak to máte nejraději. Vlijeme těsto a na vrch si naskládáme borůvky nebo jiné libovolné ovoce.

Z hrubé mouky, vanilkového cukru, moučkového cukru a másla si uděláme drobenku a hezky posypeme celou buchtu.

Hrníčkovou bublaninu s borůvkami dáme do trouby péct na 150 - 180 °C na půl hodinky, buchtu si pohlídejte. Já se vždy o tom, zda mám upečeno, přesvědčím píchnutím špejlí do těsta. Pokud se na špejli nelepí, je hrníčková bublanina hotová.
user-icon

autor Jaruška


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hrníčková bublanina s borůvkami

Zpět na recept