Hříbkové rizoto

Levný, rychlý recept pro čtyři jedlíky, navíc opět jedna možnost, jak si poradit s košíkem hub.


3.178x
45 min

Postup přípravy

Nejprve si pokrájíme houby na menší kousky a necháme vařit zvlášť v lehce osolené vodě asi 35 minut.

Nyní si připravme rizoto. Oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli, kterou lehce osmažíme na oleji ve vyšším hrnci. Přisypeme syrovou rýži a orestujeme ji. Zalijeme vývarem přiraveným z bujónu rozmíchaného v hrnku teplé vody, přidáme víno a dle chuti lze přidat i pepř. Důkladně zamícháme a vaříme na mírném ohni dokud se většina vody nevypaří, tedy zhruba 15 minut. Rýže by měla být "al dente". Proto pokud je příliš tvrdá, přilijeme ještě trošku vody a necháme dál vařit, pokud je akorát na skus, odstavíme ji z vařiče.

Povařené houby zamícháme do hotového rizota a směs můžeme ještě krátce prohřát.

Pokrm si dle chuti můžete posypat sýrem, ovšem není to potřeba.
user-icon

autor Sarkak


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hříbkové rizoto

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.