Hráškový salát s vejcem

Salát plný vůně a zeleně.


3.0104x
25 min

Postup přípravy

Hrášek vložíme do malého množství osolené, nepatrně oslazené vody a na mírném ohni dusíme doměkka.

Mezitím si připravíme zálivku. Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme. Utřený česnek rozšleháme se solí, olejem, octem a pepřem.

Měkký hrášek scedíme, necháme okapat, přidáme větší díl zálivky, lehce protřeseme a necháme dobře proležet. Cibulky očistíme a nasekáme najemno.

Před podáváním urovnáme hráškový salát na křehké listy hlávkového salátu, ozdobíme kolečky vejce, posypeme sekanou cibulí a pokapeme zbytkem zálivky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hráškový salát s vejcem

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.