Hráškové suflé

Recept na jemný hráškový nákyp, který můžeme zapékat i v malých mističkách a podávat každému zvlášť.


3.0484x
45 min

Ingredience

2 ksvejce
50 gmáslo
500 mlmléko
40 ghladká mouka
450 gsterilovaný hrášek

podle chuti

sůl
mletý pepř
muškátový oříšek

podle potřeby

tuk na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy

Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, kterou necháme trochu vychladnout.

Mléko uvedeme do varu, přimícháme ho do jíšky a omáčku okořeníme solí, pepřem a muškátem. Do trochu vychladlé omáčky přidáme žloutky a už nevaříme. Přidáme okapaný hrášek, z bílků ušleháme sníh a opatrně ho vmícháme do směsi.

Směs na hráškové suflé nalijeme do vymazané a vysypané zapékací formy. Suflé pečeme na 200 °C cca 20 minut.

Hráškové suflé podáváme jako lehký hlavní chod s libovolnou bramborovou přílohou.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hráškové suflé

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.