Hráškové suflé

Recept na jemný hráškový nákyp, který můžeme zapékat i v malých mističkách a podávat každému zvlášť.


3.0484x
45 min

Postup přípravy

Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, kterou necháme trochu vychladnout.

Mléko uvedeme do varu, přimícháme ho do jíšky a omáčku okořeníme solí, pepřem a muškátem. Do trochu vychladlé omáčky přidáme žloutky a už nevaříme. Přidáme okapaný hrášek, z bílků ušleháme sníh a opatrně ho vmícháme do směsi.

Směs na hráškové suflé nalijeme do vymazané a vysypané zapékací formy. Suflé pečeme na 200 °C cca 20 minut.

Hráškové suflé podáváme jako lehký hlavní chod s libovolnou bramborovou přílohou.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hráškové suflé

Zpět na recept