Hráškové rizoto se sýrem

Rizoto bez masa, přitom stejně dobré. Připravme si zdravý oběd.


3.438x
45 min
1×

Postup přípravy

Rýži si uvaříme podle návodu na obalu, můžeme použít i ochucené varianty.

Menší cibulku si oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky. Na pánvi si rozpustíme trochu olivového oleje a necháme cibulku zesklovatět. Přidáme uvařenou rýži, zalijeme vývarem. Promícháme a po chvilce dušení přidáme okapaný sterilovaný hrášek.

Rizoto ochutíme solí, pepřem, přidáme koření podle chuti.

Rýži s hráškem rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným čedarem a na kousky nakrájenou nivou, horké podáváme. Můžeme ještě zapéci v mikrovlnné troubě, ale není potřeba. Sýr se z části rozpustí i bez zapékání.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hráškové rizoto se sýrem

Zpět na recept