Hrášek na smetaně

Chutný vegetariánský oběd, který je velmi lehký na přípravu. Recept je nenáročný na suroviny.


4.610x
35 min
1×

Postup přípravy

Na másle zpěníme na kostičky nakrájenou cibulku, přidáme sterilovaný hrášek, trochu vody a podusíme.

Mezitím si připravíme mléko, ve kterém rozmícháme smetanu a hladkou mouku.

Jakmile je hrášek změklý, přidáme smetanovou směs a mícháme. Pokud je omáčka hustá, přidáváme mléko podle potřeby. Přidáme trochu podravky a osolíme. Hrášek na smetaně přivedeme k varu a necháme několik minut vařit, aby omáčka nebyla cítit moukou, což poznáme ochutnáním.

Na pánvičce si uděláme volská oka, přidáme je k hrášku na smetaně (na vrch omáčky) a můžeme podávat.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hrášek na smetaně

Zpět na recept