Hradní svíčková

Oblíbená svíčková, jak se vaří na hradě.


2.711x
90 min
1×

Postup přípravy

Naprosto odblaněné maso uvaříme v tlakovém hrnci spolu s halalím a mraženou zeleninou pod svíčkovou. Maso necháme vychladnout. Z citronu vymačkáme čerstvou šťávu. Zeleninu rozmixujeme společně s hladkou moukou. V jiném hrnci připravíme tmavší karamel a pak na něj nalijeme rozmixovanou zeleninu. Vše krátce povaříme, přidáme smetanu, promícháme a ochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou. Hovězí maso nakrájíme na plátky a ohřejeme v omáčce nebo na pařáku. Hradní svíčkovou podáváme s knedlíky, masem a zdobíme brusinkami a šlehačkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hradní svíčková

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena