Hrachová polévka s uzeným kolenem

Mixovaná hrachová polévka s masem i česnekem.


4.521x
90 min
6×

Postup přípravy

Uzené koleno uvaříme ve vodě doměkka. Přebraný hrách dáme do vařící vody na půl hodiny přikrytý pokličkou bobtnat. Potom hrách uvaříme doměkka a rozmixujeme.

Oloupaný česnek nastrouháme najemno. Rozehřejeme sádlo, přidáme mouku a připravíme si světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem, metličkou rozmícháme a 20 minut provaříme. Přidáme rozmixovaný hrách a 30 minut vaříme. Pak přidáme česnek i majoránku a podle chuti osolíme.

Uzené koleno obereme, maso nakrájíme na kostičky, opečeme nasucho na pánvi a přidáme do polévky.

Housky nakrájíme na kostičky a opečeme je na troše rozpáleného tuku. Opečené housky rozdělíme na talíře a přelijeme hrachovou polévkou s uzeným kolenem.

Polévku si můžeme ochutit pepřem nebo polévkovým kořením.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hrachová polévka s uzeným kolenem

Zpět na recept