Hrachová polévka s jogurtem

Recept na hustou hrachovou polévku, kterou zjemníme jogurtem.


3.0617x
75 min

Postup přípravy

Předem namočený nebo předvařený hrách uvaříme doměkka. Vývar z vaření si ponecháme.

Na tuku (máslo, olej) osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vývarem z hrachu a rozšleháme. Do základu na polévku přidáme prolisovaný nebo rozmixovaný hrách, sůl, pepř, kmín a vaříme asi 20 minut.

Do husté polévky vlijeme jogurt, promícháme a už jen lehce prohřejeme.

Hrachovou polévku s jogurtem doplníme chlebovými krutony a horkou podáváme.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hrachová polévka s jogurtem

Zpět na recept