Tato varianta štrůdlu vás asi překapí. Na rozprostřených jablkách je ušlehaný sníh a jablíčka můžete obohatit ořechy nebo rumem.
Hodnocení
3.0
/ 5 (989x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
3x
Ingredience
Ostatní
Vejce4 ks
Máslo250 g
Rozinky50 g
Jablko 1 kg
Kypřicí prášek do pečiva2 lžičky
Polohrubá mouka450 g
Skořicový cukrNaN -
Cukr písek100 g
Cukr moučka150 g
Postup přípravy
Z mouky smíchané s práškem do pečiva, cukru, žloutků a tuku zpracujeme těsto a jednu třetinu odložíme do ledničky. Dvě třetiny rozválíme a přeneseme na tukem vymazaný plech. Na těsto rozložíme nahrubo nastrouhaná oloupaná jablka, posypeme opláchnutými rozinkami a skořicovým cukrem. Z bílků ušleháme sníh, do kterého postupně zašleháme moučkový cukr a natřeme ho na jablka. Odložené ztuhlé těsto nastrouháme na sníh a vložíme do středně vyhřáté trouby a zvolna pečeme asi 30 minut.
Já to těsto strouhám na plech,poté dám jabka a zase nastrouhám těsto.Vyválet se to nedá!!!!!
Dodo
Dělám tyto řezy už dlouho, jsou skvělé.Celé těsto prostě nejde vyválet. Já ho válím po kouskách a ty na plechu ještě rozmačkám a pospojuji buď rukou nebo pomoučenou lžící.
haiv
Hraběnčiny řezy
Přesně tento recept znám již dlouho pod názvem Hraběnčiny řezy. To ale nic nemění na tom, že je vynikající, všem chutná.
Mám připomínku pro všechny, co strouhají jablka na takovéto dobroty: jablka ve šlupce rozkrojíme napůl, vykrojíme jádřinec a bubáka a touto stranou /rozkrojenou/ strouháme na struhadle. V ruce nám zbyde slupka, kterou vyhodíme, nebo uvaříme z ní jablečný drink. Jádřince dáme do budky pro ptáky. Tak je celé jablíčko šetrně zpracováno celé, nic nepřijde nazmar a ještě ušetříme čas. A co je čas?.........