těsto | ||
---|---|---|
400 g | hladká mouka | |
200 g | cukr moučka | |
4 ks | vejce | |
250 g | změklé máslo | |
0.5 lžičky | kypřicí prášek do pečiva | |
směs | ||
1 balíček | vanilkový cukr | |
4 ks | jablko | |
1 ks | skořice mletá |
Než se pustíme do přípravy těsta, předehřejeme si troubu na 180 °C.
Mouku, cukr, 4 žloutky, máslo (já si osobně vezmu struhadlo a na jemné straně nastrouhám máslo, aby se mi neudělaly hrudky), prášek do pečiva smícháme dohromady a uděláme těsto, které je nejlepší dělat rukou a ne vařečkou. Pokud se vám bude zdát, že se těsto moc lepí na ruce, klidně přidáme mouku. Pokud máme těsto hotové, 1/4 těsta dáme do sáčku a vložíme do mrazáku. Zbylé těsto vložíme na plech, který máme promazaný máslem. Já osobně vezmu obal od másla a tím promazávám plech. Opět rukou protahuji po celém plechu těsto tak, aby nebylo těsta na některých stranách moc a ani málo.
Na těsto vložíme jablka, posypeme skořicí-podle libosti můžete i rozinky a vanilkový cukr. V misce si vyšleháme z bílků tuhý sníh, do kterého dáme 2 polévkové lžíce moučkového cukru a dále prošleháme. Hotový sníh vložíme na jablka a rozprostřeme po celých stranách. Vytáhneme si zbylé těsto, které jsme si dali do mrazáku a na hrubé straně struhadla ho nastrouháme na vyšlehaný sníh, který jsme dali na jablka.
Pak už můžeme dát hraběnčin řez do trouby a pečeme cca 45 minut, až je dozlatova.
Hrníčkový recept s jablky: Stačí 20 minut a jablečné muffiny jsou na stole
Muffiny podle tohoto receptu jsou pěkně nadýchané, jemné a vůbec ne suché. Navíc k jejich přípravě ani nepotřebujeme váhu. Jednoduše - stojí za vyzkoušení.
Inspirujte se, jak zpracovat jablka: 8 skvělých receptů na víkend
Z jablíček neupečeme jen štrúdl, jejich využití může být opravdu pestré a jejich obsah v moučnících znamená vždy vláčnost a jemnost. Máme pro vás pár receptů, které se vyplatí vyzkoušet.
Autor:Veronika Martincova
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena