Hraběnčin řez je pro každou příležitost, k oslavě, ke kávě i k netradiční pohostinnosti. Je vláčný a myslím si, že si ho i zamilujete. Není těžký k přípravě, příprava může trvat 15-20 minut.
těsto | |
---|---|
400 g | hladká mouka |
200 g | cukr moučka |
4 ks | vejce |
250 g | změklé máslo |
0.5 lžičky | kypřicí prášek do pečiva |
směs | |
1 balíček | vanilkový cukr |
4 ks | jablko |
1 ks | skořice mletá |
Než se pustíme do přípravy těsta, předehřejeme si troubu na 180 °C.
Mouku, cukr, 4 žloutky, máslo (já si osobně vezmu struhadlo a na jemné straně nastrouhám máslo, aby se mi neudělaly hrudky), prášek do pečiva smícháme dohromady a uděláme těsto, které je nejlepší dělat rukou a ne vařečkou. Pokud se vám bude zdát, že se těsto moc lepí na ruce, klidně přidáme mouku. Pokud máme těsto hotové, 1/4 těsta dáme do sáčku a vložíme do mrazáku. Zbylé těsto vložíme na plech, který máme promazaný máslem. Já osobně vezmu obal od másla a tím promazávám plech. Opět rukou protahuji po celém plechu těsto tak, aby nebylo těsta na některých stranách moc a ani málo.
Na těsto vložíme jablka, posypeme skořicí-podle libosti můžete i rozinky a vanilkový cukr. V misce si vyšleháme z bílků tuhý sníh, do kterého dáme 2 polévkové lžíce moučkového cukru a dále prošleháme. Hotový sníh vložíme na jablka a rozprostřeme po celých stranách. Vytáhneme si zbylé těsto, které jsme si dali do mrazáku a na hrubé straně struhadla ho nastrouháme na vyšlehaný sníh, který jsme dali na jablka.
Pak už můžeme dát hraběnčin řez do trouby a pečeme cca 45 minut, až je dozlatova.
Hrníčkový recept s jablky: Stačí 20 minut a jablečné muffiny jsou na stole
Muffiny podle tohoto receptu jsou pěkně nadýchané, jemné a vůbec ne suché. Navíc k jejich přípravě ani nepotřebujeme váhu. Jednoduše - stojí za vyzkoušení.
Inspirujte se, jak zpracovat jablka: 8 skvělých receptů na víkend
Z jablíček neupečeme jen štrúdl, jejich využití může být opravdu pestré a jejich obsah v moučnících znamená vždy vláčnost a jemnost. Máme pro vás pár receptů, které se vyplatí vyzkoušet.
autor Veronika Martincova
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena