Hovězí Stroganov

Sváteční oběd s jemnou smetanovou omáčkou. Výhodou je rychlá příprava.


4.3145x
45 min
10×

Ingredience

sůl
3 lžícetuk
0.5 lžičkycukr krupice
250 gžampiony
2-3 lžícehladká mouka
1 kelímekzakysaná smetana
mletý bílý pepř
2 ksvětší cibule
800 ghovězí svíčková
3 lžícedijonská hořčice
6 kssladkokyselé okurky
300 mlsilný vývar (z kostky)

na ozdobu

4 snítkykadeřavá petrželka

Postup přípravy

Hovězí maso opláchneme, pečlivě osušíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kloboučky žampionů oloupeme a žampiony nakrájíme na tenké plátky. Sterilované okurky nakrájíme na proužky. Nudličky masa opečeme na rozehřátém tuku a podle chuti je osolíme i opepříme. Maso vyjmeme a udržujeme teplé. Ve výpeku osmahneme cibulku a žampiony. Zaprášíme moukou a krátce podusíme. Podlijeme vývarem a za stálého míchání provaříme. Pak vrátíme maso, přidáme okurky a vmícháme smetanu i hořčici. Omáčku ochutíme solí, pepřem i cukrem a při nízké teplotě dusíme asi 5 minut. Hovězí Stroganov podáváme na servírovací míse zdobené snítkou kadeřavé petrželky. Jako přílohu k hovězímu Stroganov doporučuji pečené brambory nebo dušenou rýži.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí Stroganov

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena