Vaření.czReceptyHovězí s křenovou omáčkou

Hovězí s křenovou omáčkou

Hovězí vařené maso se smetanovo-křenovou omáčkou podáváme s houskovým knedlíkem.


4.529x
120 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
1 kscibule
1 lžičkavegeta
4 kuličkynové koření
10 kuličekcelý černý pepř
800 ghovězí hrudí

podle chuti

sůl

omáčka

40 gmáslo
100 gšunka
30 ghladká mouka
200 mlzakysaná smetana
100 gčerstvý křen

Postup přípravy

Maso omyjeme, cibuli a česnek oloupeme. Šunku nakrájíme na nudličky. Čerstvý křen oloupeme a nastrouháme najemno. Maso, cibuli a česnek vložíme do studené vody, přidáme celý pepř, nové koření, vegetu a sůl. Vaříme na mírném ohni doměkka. Vývar scedíme a použijeme na přípravu omáčky. Maso rozdělíme na porce. Na másle orestujeme šunku. Přisypeme mouku, necháme ji zpěnit a podlijeme vývarem. Základ omáčky vaříme asi 15 minut. Pak vmícháme nastrouhaný křen. Omáčku necháme přejít varem a zjemníme ji zakysanou smetanou. Do křenové omáčky vložíme naporcované hovězí maso. Křenovou omáčku již jen prohřejeme. Hovězí maso s křenovou smetanovou omáčkou podáváme s knedlíkem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí s křenovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena