Hovězí na liškách

Dušené hovězí maso s omáčkou z lišek podáváme s houskovým knedlíkem.


4.634x
120 min
5×

Ingredience

3 lžícemáslo
1 kscibule
6 lžichladká mouka
750 gzadní hovězí
1 dl12% smetana
300 ghouby lišky

podle potřeby

olej
zeleninový vývar

podle chuti

sůl
2 ksbobkový list
4 kuličkynové koření
6 kuličekcelý černý pepř

Postup přípravy

Hovězí kýtu očistíme, omyjeme a osušíme. Na malém množství oleje maso zprudka opečeme ze všech stran. Potom ho do poloviny zalijeme vývarem, přidáme koření, zmírníme teplotu a pod pokličkou dusíme do měkka. Podle potřeby vývar přiléváme.

Lišky očistíme, omyjeme a podle potřeby nakrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na másle necháme zpěnit cibulku, přisypeme mouku a vše orestujeme do zlatava. Cibulovou jíšku necháme vychladnout.

Měkké maso vyjmeme z vývaru, nakrájíme na plátky a uchováme na teple. Z vývaru vyjmeme koření. Vložíme očištěné houby a vmícháme cibulovou jíšku. Vše povaříme asi 15 minut. Potom omáčku zjemníme smetanou a vložíme nakrájené maso. Vše necháme prohřát a podle chuti dosolíme.

Hovězí maso na liškách podáváme s houskovým knedlíkem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí na liškách

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.