Hovězí na divoko

Ke slavnostnímu obědu si můžete připravit špikované kořeněné maso, dušené na víně a zdobené brusinkami.


4.715x
90 min
2×

Ingredience

100 gslanina
3 stroužkyčesnek
40 gmáslo
1 špetkatymián
2 kuličkyjalovec
2 ksšalotka
130 mlčervené víno
2 lžícehladká mouka
130 mlsmetana ke šlehání
250 mlvlažná voda
600 ghovězí maso

podle chuti

sůl
mletý barevný pepř

na ozdobu

4 lžícesterilované brusinky

Postup přípravy

Hovězí maso protřeme solí i pepřem. Slaninu nakrájíme na delší nudličky a polovinou slaniny maso prošpikujeme. Rozpálíme polovinu másla a maso ze všech stran zprudka opečeme. Šalotku nakrájíme na kolečka a společně s nudličkami slaniny, drceným jalovcem, utřeným česnekem a tymiánem přidáme k masu. Přelijeme polovinou vína a trochou vody. Maso dusíme doměkka a během dušení jej podle potřeby podléváme výpekem i vodou. Měkké maso vyndáme a částečně vychladlé nakrájíme na plátky. Zbylé máslo promícháme s moukou a vmícháme do výpeku. Necháme provařit a poté přilijeme zbývající víno, které necháme prohřát. Omáčku osolíme i opepříme a podle potřeby přecedíme. Jako poslední do omáčky důkladně vmícháme smetanu. Maso rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme brusinkami. Jako přílohu k hovězímu na divoko doporučuji domácí houskový knedlík.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí na divoko

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena