Hovězí maso na mrkvi

Hlavní chod z hovězího masa. Recept zvládne i kuchař začátečník.


4.6102x
90 min
17×

Postup přípravy

Hovězí maso očistíme a nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli zpěníme na oleji, zaprášíme červenou paprikou a vsypeme kostky hovězího. Rychle promícháme a ihned zalijeme vývarem, aby se nám paprika nepřipálila. Dusíme téměř doměkka.

Mezitím si oškrábeme mrkev a nakrájíme ji na tenčí kolečka. Mrkev přidáme k masu, opět podle potřeby podlijeme a znovu dusíme, dokud není vše měkké. Zahustíme hotovou jíškou a ještě krátce povaříme.

Hovězí maso na mrkvi podáváme s knedlíkem, bramborem, rýží nebo těstovinami.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí maso na mrkvi

Zpět na recept