Hovězí v mrkvi a kapustě

Podobných receptů je na internetu hodně. Ten, který mě inspiroval, byl s roztomilou chybou. Trochu jsem ho podle svého upravila a uvařila. Ráda se o něj podělím.


4.19x
150 min
1×

Postup přípravy

Hovězí maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, okmínujeme a obalíme v hladké mouce. Cibule a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek utřeme. Mrkev nakrájíme, případně nastrouháme na tenká kolečka.

Na tuku v hrnci orestujeme nakrájené hovězí maso. Jako tuk jsem použila přepuštěné máslo. Podlijeme vodou, přikryjeme poklicí a maso dusíme doměkka. Na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli s mrkví a přidáme k hovězímu masu.

Kapustu očistíme, nakrájíme na středně velké kousky, spaříme vařící vodou a přidáme k masu. Společně dusíme 10 - 15 minut, dokud kapusta nezměkne.

Na pánvi částečně rozškvaříme plátky slaniny a do ní vmícháme utřený česnek se solí. Rozškvařenou slaninu přidáme k masu a zamícháme.

Hovězí v mrkvi a kapustě podáváme s vařenými brambory. Čas přípravy je pouze orientační. Záleží hodně na stáří a kvalitě masa.
user-icon

autor Vlasta


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí v mrkvi a kapustě

Zpět na recept