Vaření.czReceptyHovězí kostky s hořčicovo-koprovou omáčkou

Hovězí kostky s hořčicovo-koprovou omáčkou

Vyzkoušejte recept na dušené hovězí kousky s jemnou omáčkou s chutí hořčice a kopru. Jako přílohu můžeme zvolit brambory nebo těstoviny .


4.726x
120 min
4×

Ingredience

2 lžícemáslo
50-80 mlsmetana
2 lžícehladká mouka
800 gmaso hovězí zadní

podle potřeby

olej
vývar

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

směs

1 lžícemed
2 lžícehořčice plnotučná
0.3 lžičkycitronová šťáva
2 lžícečerstvý kopr

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme hořčicovou směs. Drobně nasekaný kopr promícháme s hořčicí, medem a citronovou šťávou. Maso očistíme, nakrájíme na kostky osolíme, opepříme, promícháme s hořčicovou směsí a olejem necháme asi 2 hodiny odležet. Odleželé maso zprudka orestujeme na oleji ze všech stran dozlatova. Pak k masu přidáme máslo a mouku a vše orestujeme dorůžova. Orestované maso podlijeme vývarem a za občasného míchání dusíme doměkka. Hořčicovo-koprovou omáčku podle potřeby dochutíme solí a pepřem a zjemníme smetanou. Vše prohřejeme, ale již nevaříme. Hovězí kostky rozdělíme na porce, přelijeme hořčicovo-koprovou omáčkou a podáváme s opečeným s bramborem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hovězí kostky s hořčicovo-koprovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena