Hovězí kostky s hořčicovo-koprovou omáčkou

Vyzkoušejte recept na dušené hovězí kousky s jemnou omáčkou s chutí hořčice a kopru. Jako přílohu můžeme zvolit brambory nebo těstoviny .


4.725x
120 min
3×

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme hořčicovou směs. Drobně nasekaný kopr promícháme s hořčicí, medem a citronovou šťávou. Maso očistíme, nakrájíme na kostky osolíme, opepříme, promícháme s hořčicovou směsí a olejem necháme asi 2 hodiny odležet.

Odleželé maso zprudka orestujeme na oleji ze všech stran dozlatova. Pak k masu přidáme máslo a mouku a vše orestujeme dorůžova. Orestované maso podlijeme vývarem a za občasného míchání dusíme doměkka. Hořčicovo-koprovou omáčku podle potřeby dochutíme solí a pepřem a zjemníme smetanou. Vše prohřejeme, ale již nevaříme.

Hovězí kostky rozdělíme na porce, přelijeme hořčicovo-koprovou omáčkou a podáváme s opečeným s bramborem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí kostky s hořčicovo-koprovou omáčkou

Zpět na recept