Dušené hovězí maso s žampionovou směsí

Recept na dušené česnekové maso s pikantní žampionovou směsí.


4.729x
90 min
2×

Postup přípravy

Maso očistíme, prošpikujeme 5 stroužky česneku, potřeme olejem, osolíme, opepříme a necháme v chladu odležet. Zbývající česnek nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli na kostičky a pórek na kolečka. Chilli papričky zbavíme jadérek a jemně nasekáme. Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky.

Maso zprudka opečeme ze všech stran na oleji, podlijeme vodou a zvolna udusíme do měkka. Pak maso vyjmeme z vývaru, nakrájíme na plátky a zabalené v alobalu uchováme na teple. Masový vývar zchladíme a promícháme se solamylem a sojovou omáčkou.

V hluboké pánvi zpěníme cibuli s česnekem, vmícháme chilli papričky, nakrájené žampiony a pórek a vše zvolna restujeme asi 3 minuty. Potom směs přelijeme zálivkou a za stálého míchání krátce povaříme na požadovanou hustotu.

Nakrájené dušené hovězí maso rozdělíme na nahřáté talíře, přelijeme pikantní žampionovou směsí a podáváme s dušenou rýží nebo těstovinami.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušené hovězí maso s žampionovou směsí

Zpět na recept