Vaření.czReceptyDušené hovězí maso s žampionovou směsí

Dušené hovězí maso s žampionovou směsí

Recept na dušené česnekové maso s pikantní žampionovou směsí.


4.729x
90 min
2×

Ingredience

8 stroužkůčesnek
1 kscibule
400 gžampiony
800 ghovězí maso
1 ksmalý pórek
2-3 ksčerstvá chilli paprička

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý pepř

zálivka

1-2 lžícesolamyl
500 mlmasový vývar
2-3 lžícesójová omáčka

Postup přípravy

Maso očistíme, prošpikujeme 5 stroužky česneku, potřeme olejem, osolíme, opepříme a necháme v chladu odležet. Zbývající česnek nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli na kostičky a pórek na kolečka. Chilli papričky zbavíme jadérek a jemně nasekáme. Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Maso zprudka opečeme ze všech stran na oleji, podlijeme vodou a zvolna udusíme do měkka. Pak maso vyjmeme z vývaru, nakrájíme na plátky a zabalené v alobalu uchováme na teple. Masový vývar zchladíme a promícháme se solamylem a sojovou omáčkou. V hluboké pánvi zpěníme cibuli s česnekem, vmícháme chilli papričky, nakrájené žampiony a pórek a vše zvolna restujeme asi 3 minuty. Potom směs přelijeme zálivkou a za stálého míchání krátce povaříme na požadovanou hustotu. Nakrájené dušené hovězí maso rozdělíme na nahřáté talíře, přelijeme pikantní žampionovou směsí a podáváme s dušenou rýží nebo těstovinami.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Dušené hovězí maso s žampionovou směsí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena