Hovězí guláš od naší babičky

Recept na hovězí guláš po našem.


4.236x
90 min
5×

Postup přípravy

Den dopředu je třeba maso naložit. Čerstvou kližku očistíme, omyjeme, nakrájíme na kostičky či nudličky. Podobně připravíme cibuli - nejlépe objemově stejné množství jako masa, a nakrájíme také česnek. Vše naložíme do rajského protlaku, soli a pepře dle vlastní chuti a necháme přes noc v chladničce.

Na druhý den včas vyndáme z chladu, aby se odrazilo a směs zprudka osmahneme na sádle. Zasypeme lžící hladké mouky, sladkou paprikou a majoránkou. Nenecháváme na plameni, aby paprika nezhořkla. Promícháme a zalijeme horkou vodou tak, aby maso bylo ponořené. Vaříme do změknutí masa, podle potřeby přiléváme horkou vodou, popř. vývarem. Můžeme přidat i bujonovou kostku.

Krátce před koncem vaření guláš zahustíme chlebovou střídkou - kdo nechce, najemno strouhanou bramborou, která se velmi rychle rozvaří a dodá tu pravou chuť. Kdo má rád, může přidat ještě prolisovaný česnek a majoránku.

Takto připravený guláš zdobíme čerstvou naťovou cibulkou nebo sušenou celerovou natí, podáváme s knedlíkem nebo chlebem jako v pravé hospůdce, my doma nejraději s těstovinami - malými kolínky.
user-icon

autor kporizova


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí guláš od naší babičky

Zpět na recept