Housky

Recept na jednoduché housky po domácku.


4.115x
60 min
1×

Postup přípravy

Připravíme vlažné mléko. Rozdrobíme do něj droždí a necháme vzejít kvásek. Bramborovou škrobovou moučku smícháme s pšeničnou moukou, solí, cukrem a postupně vmícháme do kvásku. Pak jej prohněteme na vále silně posypaným moukou, až je těsto hladké a pružné. Těsto na housky vložíme do velké mísy a necháme na teplém místě 45 minut kynout zhruba na dvojnásobný objem. Plech vyložíme pečícím papírem. Těsto ještě jednou prohněteme a rozdělíme na 12 dílků. Uděláme kulaté bochánky, dáme je na plech a uděláme do nich 3 - 4 zářezy nožem. Poté necháme kynout ještě 15 minut. Žloutek rozkvedláme smícháme se dvěma lžícemi vody a housky jimi potřeme. Můžeme je posypat mákem či sezamem. Housky pečeme na 250 °C asi 12 minut. Upečené housky podáváme podle chuti.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Housky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena