Houskový knedlík bez droždí

Jednoduchý recept na houskový knedlík bez použití droždí.


4.343x
45 min
1×

Postup přípravy

Polohrubou mouku, nakrájené starší rohlíky, prášek do pečiva a sůl promícháme. Přidáme dvě vejce, mléko a začneme vypracovávat těsto. Postupně doléváme i vodu (ne najednou). Těsto by mělo být tužší, avšak dobře zpracované, nemělo by se lepit. Těsto na knedlíky bez droždí necháme asi 10 - 15 minut odležet.

V hrnci, který by měl být samozřejmě větší než knedlíky, přivedeme k varu osolenou vodu. Z těsta vytvoříme dva knedlíky, doporučuji knedlíky nakonec uhladit mokrýma rukama. Knedlíky vaříme na středním plameni 12 minut, poté je otočíme a vaříme z druhé strany dalších 12 minut. Pokud při rozkrojení bude knedlík uvnitř ještě syrový, povaříme ho ještě asi 2 minuty.

Do houskového knedlíku bez droždí můžeme pro pestrost přidat zelené bylinky, například petrželku nebo pažitku. Tento knedlík je hutnější než klasický kynutý, ale chuťově je vynikající, jiný knedlík už nedělám.

Droždí: Jak na to, aby se kynuté moučníky povedly na výbornou?

user-icon

autor Bára


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houskový knedlík bez droždí

Zpět na recept