Houbový perkelt

Nejlepší perkelt je z čerstvých hřibů.


4.359x
45 min
3×

Postup přípravy

Čerstvé hřiby očistíme a nakrájíme na kostky. Uzenou slaninu nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli očistíme a nasekáme.

V kastrolu opražíme slaninu. Přidáme cibuli, zpěníme ji a vsypeme houby. Vše společně opražíme. Pak houby osolíme, přidáme hladkou mouku, zaprášíme sladkou paprikou a podlijeme. Do perkeltu přidáme protlak a vše společně dusíme doměkka. Nakonec houbový perkelt zjemníme smetanou.

Houbový perkelt podáváme s čerstvým pečivem, brambory nebo knedlíky. Záleží na chuti.
user-icon

autor JozefJ


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houbový perkelt

Zpět na recept