Houbový pekáček

Houby trochu jinak. Většina tento recept asi nezná, ale doporučuji zkusit. Je to moc dobré.


4.263x
75 min
5×

Postup přípravy

Tvrdé houby, hříbky, křemenáče, poddoubníky očistíme a překrojíme na poloviny. Nejlepší z hub je však ryzec syrovinka. Množství přizpůsobíme počtu porcí.

Na pekáčku rozpálíme máslo nebo olej, přidáme nakrájenou anglickou slaninu a opečeme dorůžova. Na tento základ urovnáme rozpůlené houby, trochu osolíme a přidáme grilovací koření. Koření můžeme dát podle chuti i jiné. Polijeme smetanou ke šlehání a dáme do trouby na 250 °C asi na hodinu péct. Šlehačka se vyvaří, vsákne do hub a houby jsou naráz úplně jiné.

Houbový pekáček podáváme s bramborem nebo chlebem. Je to velice dobré a kvalitní jídlo.
user-icon

autor vavrjan


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houbový pekáček

Zpět na recept