Houbové rizoto

Rizoto podle tohoto receptu je trošku náročnější na čas, ale za tu dobrotu to opravdu stojí! Hotové rizoto sypeme parmazánem.


3.1652x
45 min
3×

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Menší houby očistíme a rozpůlíme. Čerstvé bylinky opláchneme, osušíme a nasekáme nadrobno, případně otrháme lístečky.

Nakrájenou slaninu rozehřejeme na oleji, přidáme cibulku a orestujeme. Přidáme houby, osolíme, opepříme a opékáme tak dlouho, dokud se tekutina nevypaří. Přisypeme kulatou rýži a za stálého míchání zahříváme, po chvíli přidáme i nasekané bylinky. Obsah v hrnci zalijeme 1/3 l vody nebo zeleninového vývaru. Rizoto vaříme na mírném ohni. Dřív než se tekutina zase odpaří, vodu znovu dolijeme a vaříme dále, tento postup opakujeme tak dlouho, dokud není rýže měkká. Houbové rizoto dochutíme polovinou nastrouhaného parmazánu, solí a pepřem.

Houbové rizoto rozdělíme na nahřáté talíře a před podáváním sypeme parmazánem a zdobíme čerstvou bylinkou.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houbové rizoto

Zpět na recept